Professioneel begeleiden van leren en ontwikkelen

voor (huis)artsen en GGZ professionals

Begeleide intervisie

Aan de Celsiuslaan in Utrecht (of desgewenst op locatie) verzorg ik begeleiding bij intervisie voor groepen huisartsen of POH-GGZ. Intervisie is een vorm van collegiale ondersteuning en toetsing van uw professioneel handelen. U moet zich voorstellen dat U met een groep (Max 6) collega’s, met regelmaat bijeenkomt (vaak 3 keer in het voorjaar en 3 keer in het najaar) in bijeenkomsten van 2 tot 2,5 uur. Hierbij begeleid ik de groep in bij het bespreken van casuistiek en bij individuele professionaliseringsprocessen. Afhankelijk van de wensen kan ik de groep ook leren  ‘intervisie’ doen m.b.v. intervisiemethodieken en bouw ik de begeleiding binnen een jaar af, of vinden we gezamenlijk een frequentie waarop ik uw groep blijf begeleiden.

Qua kosten voor begeleiding van uw intervisiegroep moet u voor bijeenkomsten van 2,5 uur denken aan 350 E per bijeenkomst (€135, p/u + evt. reiskosten). Ik ben EKC-er en dus bevoegd om voor huisartsen te zorgen voor ’toetspunten’ voor het onderhouden van uw registratie.

Daarnaast kunnen bestaande intervisiegroepen gebruik maken van de mogelijkheid van een ‘intervisie-injectie’. Afhankelijk van de ontwikkelwensen van de groep, verzorg ik (evt. samen met een collega) een ervaringsgerichte workshop op thematiek als: van grenzen -> wensen, overdracht-tegenoverdracht, ‘breed kijken-smal intervenieren’ (=krachtige basiszorg), 4 perspectieven model. Of grotere injectie’s in de vorm van een workshopdag (met evt. meerdere intervisiegroepen) rond het thema Krachtige Basiszorg of ‘ACT- perspectief in begeleidingswerk’.

Share This